Thaiföld 1 millió kannabisznövényt ad ingyen otthoni termesztésre
körülbelül 3 perces olvasmány
Vannak országok, ahol a kannabiszt már elfogadják, de nálunk sajnos még mindig nem. Csatlakozz mozgalmunkhoz, ha szeretnéd, hogy a hazai kannabisz helyzet minél hamarabb megváltozzon.

Csatlakozom

A thaiföldi lakosok „annyi kannabisznövényt” termeszthetnek ezentúl gyógyászati ​​célokra otthon, amennyit csak akarnak.

Kezdődhet az nagy ültetés. A thaiföldi kormány nagylelkű ajándékkal jelezte optimizmusát az ország közelmúltbeli elmozdulását illetően az orvosi kannabiszreformok terén.

Anutin Charnvirakul thaiföldi közegészségügyi miniszter május 7-én közzétett Facebook-bejegyzésében 1 millió kannabisznövényt kínál ingyen és bérmentve a thaiföldi háztartásoknak. A Charnvirakul szerint a thaiföldi lakosok június 9-től otthonukban gyógyászati ​​célokra „annyi kannabisznövényt” termeszthetnek majd szabadon, amennyit csak akarnak.

A Nation Thailand jelentése szerint a saját termesztésű kannabiszt kizárólag orvosi célokra lehet felhasználni. Az otthoni termesztéshez és a kis mértékű értékesítéshez nem lesz szükség semmilyen engedélyre, az ország kereskedelmi célú kannabisz- és kendercégjeivel ellentétben.

“Ez lehetővé teszi az embereknek és a kormánynak, hogy több mint 10 milliárd baht [évi 288 846 200 dollár] bevételt termeljenek marihuánából és kenderből” – mondta Charnvirakul. “Eközben az emberek bemutathatják saját kannabiszos és kenderes termékeiket és az ezzel kapcsolatos tudásukat, és országszerte értékesíthetik ezeket.”

Thaiföld lett az első délkelet-ázsiai ország, amely 2018-ban legalizálta az orvosi kannabiszt. 2020-ban a thaiföldi kabinet jóváhagyta az ország kábítószertörvényének módosítását, ami lehetővé teszi az orvosi kannabisz magántermelését és értékesítését. Tavaly januárban Thaiföld lett az első ország Ázsiában, amely törvényesen engedélyezte a kannabiszt.

A thaiföldi, engedéllyel rendelkező, cégek 0,2 százaléknál kevesebb THC-t tartalmazó kendertermékeket árulhatnak – ami egy kicsit szigorúbb, mint az Egyesült Államokban és Svájcban a kenderre előírt 0,3 százalékos THC-korlát, viszont azonos az európaival.

Míg az orvosi kannabisz otthoni termesztésére kevés korlátozás vonatkozik majd, a kannabisszal kapcsolatos nagyvállalatoknak engedélyt kell kérniük a thaiföldi Élelmiszer- és Gyógyszerügyi Hatóságtól.

Akár 20 000 baht (577,76 dollár) pénzbírságot is kaphatnak azok az emberek, akik kereskedelmi céllal termesztenek a kormány előzetes engedélye nélkül. Azok az emberek, akik engedély nélkül árulnak kendert nagyban, akár 300 000 baht (8665,76 dollár) pénzbírsággal vagy három év börtönnel, vagy mindkettővel sújthatók.

Thaiföld a rendőrség által lefoglalt kannabiszt használ orvosi kannabiszolaj előállításához

A cél az, hogy a kannabiszt ismét meghonosítsák a háztartásokban, ez pedig a legújabb manőver Thaiföld azon tervében, hogy a kannabiszt mezőgazdasági terménnyé alakítsa át.

A Világbank adatai szerint Thaiföld teljes munkaerejének körülbelül egyharmada a mezőgazdaságban dolgozik.

Szabad piac Thaiföldön

Charnvirakul hozzátette, hogy lehetővé szeretné tenni a vállalkozók és a vállalkozások számára, hogy szabadon versenyezzenek Thaiföld kannabiszpiacán.

Az orvosi kannabisz 2018-as legalizálása után az ország állítólag megélte saját „zöld fellendülését”, amely elsősorban kenderrel készül élelmiszereket, italokat és kozmetikát gyártó cégekből állt, amelyek nagy hangsúlyt fektettek a kenderből származó kannabinoidokra, mint például a CBD, valamint a terpénekre. Erre azután került sor, hogy a kenderből származó összetevők élelmiszerekben és kozmetikumokban történő felhasználását engedélyezték.

Dirk De Cuyper, az S Hotels and Resorts vezérigazgatója azt mondta a Benzingának, hogy ez a gyógyturizmus egyik célpontja, amikor az ország legújabb fejlesztéseiről kérdezték.

Az olyan vállalkozások, mint a Chopaka, az OG Papers és a Bloom is beszélnek már a virágzó thaiföldi kannabiszközösségekről. „Érdekes az új piac” – mondta Kitty Chopaka vállalkozó márciusban a High Times-nak, egy terpénnel átitatott gumicukrokat gyártó vállalat képviseletében. “Mivel Ázsiában vagyunk, sokan kíváncsiak, de nem szeretnének betépni.”

Annak ellenére, hogy egyelőre az orvosi alkalmazásokra helyezik a hangsúlyt, a kannabisz rekreációs céllal is jól ismert az országban. A legendás Thai Stick-keket a vietnami háború óta szállítják az Egyesült Államokba. Csak a legfinomabb szativa virágzatokat választották ki e célra, amit selyemmel kötöztek bambusz- vagy kenderszárakhoz, majd hasis olajban forgatták meg. Állítólag ez volt a legjobb minőségű kannabisz a 70-es években. A modern megfelelője egy erős canna szivar lehet. Danny Danko 2015-ös beszámolója szerint a Thai Stick-ek évekkel ezelőtt kiestek a képből, mivel Thaiföld alföldeinek gazdálkodói kénytelenek voltak átállni az ország híres szativa termesztéséről a jövedelmezőbb máknövények termesztésére.

Címlapfotó forrása: taiwannews.com.tw/en/news/4535273

§ Az oldal tartalma kizárólag tájékoztató jellegű és senkit sem szeretne törvénybe ütköző cselekedetek véghezvitelére buzdítani, sem addiktív életformára sarkallni. Kérjük minden helyzetben vedd figyelembe a lakhelyed szerinti törvénykezést és ennek megfelelően a legjobb belátásod alapján cselekedj.
FIGYELEM! EZ A CIKK MÁR TÖBB MINT EGY ÉVES. A CIKKBEN SZEREPLŐ INFORMÁCIÓK EKKOR MÉG NAPRAKÉSZEK VOLTAK, DE MÁRA LEHET ELAVULTAK.
Vannak országok, ahol a kannabiszt már elfogadják, de nálunk sajnos még mindig nem. Ha tetszik a munkánk, csatlakozz mozgalmunkhoz, vagy támogass fő szponzorunk webshopjában történő vásárlásoddal, hogy cserébe mi még nagyobb bevetéssel végezhessük munkánkat!
Tudtad? Ha nálunk vásárolsz azzal más nonprofit szervezeteket is támogatsz. Erről bővebben itt olvashatsz.
MI ÉRTED VAGYUNK ITT, DE NÉLKÜLED NEM TUDUNK LÉTEZNI!
TámogatomCsatlakozom