A kannabisz-használat és az alulmotiváltság közt nincs összefüggés
körülbelül 2 perces olvasmány
Vannak országok, ahol a kannabisz már nem probléma, de nálunk sajnos az. Támogass minket, ha szeretnéd, hogy a hazai kannabisz helyzet minél hamarabb megváltozzon.

A tinédzserek kannabisz-fogyasztása önmagában nincs összefüggésben az úgynevezett „amotivációs szindróma” fokozott kockázatával – derül ki a Nemzetközi Neuropszichológiai Társaság folyóiratában közzétett longitudinális adatokból.

A Floridai Nemzetközi Egyetemmel kapcsolatban álló kutatócsoport két éven keresztül 401 serdülőn (14–17 éves) értékelte a kannabisz-használat és a motiváció összefüggését.

A szerzők arról számoltak be, hogy a serdülők kannabisz-használata nem eredményez semmilyen jelentős változást a motivációban, az apátiában vagy az elkötelezettségben, miután a kutatók megfigyelték az alanyok alkohol- és dohányfogyasztását is egyéb potenciális zavaró tényezők (például életkor, nem és depresszió) mellett.

A kutatók arra következtettek, hogy “annak ellenére, hogy a mintákban a kannabisz-használat szintje jelentősen emelkedett, a kannabisz-használatban bekövetkezett változás nem vont maga után változást a motiváció terén, ami arra utal, hogy a kannabisz-használat nem vezethet a motiváció csökkenéséhez hosszabb idő elteltével sem.”

A kannabisz használata és a fizikai aktivitás idősebb felnőtteknél

A NORML igazgatóhelyettese, Paul Armentano a tanulmány megállapításaira válaszolva a következőket mondta: „A modern tudomány rendet tesz, és leleplezi az elmúlt évtizedek „Reefer Madness (A sodort elmebaj)” állítások nagy részét. Sajnos, a társadalmunkban rengeteg ilyen mítosz továbbra is él, és a politikusok gyakran használják fel őket a kannabisz-tilalom és megbélyegzés sikertelen politikájának igazolására irányuló erőfeszítések során. Itt az ideje, hogy Amerika félretegye ezeket a mítoszokat, és tényeken, nem pedig félelmeken alapuló kannabisz-politikát fogadjon el.”

A tanulmány szerzői a következő megállapításra jutottak: „Eredményeink nem támasztják alá a kannabisz-használat és a motiváció időközbeni csökkenése közötti összefüggést a fokozódó kannabisz-használat által veszélyeztetett serdülők mintájában. … A jelenlegi tanulmány hozzájárul a meglévő szakirodalomhoz azáltal, hogy ezeket az összefüggéseket longitudinálisan vizsgálja a serdülő kannabisz-használók terjedelmes mintája segítségével, miközben figyelembe veszi az olyan fontos és gyakran figyelmen kívül hagyott zavaró tényezőket mint a nem és a depresszió. … A jövőbeli tanulmányoknak folytatniuk kell ezen összefüggések longitudinális kivizsgálását annak megállapítása érdekében, hogy a kannabisz nagyobb mértékű fogyasztása hatással van-e a motivációra, és hogy ennek csökkenése felelős lehet-e a rosszabb oktatási teljesítményért és későbbi életkimenetekért. ”

Amennyiben további érdekes információkra éhezel a legális kannabisz piac pozitív hatásaival kapcsolatosan javasoljuk a következő oldal megtekintését: https://kenderter.eu/kannabisz-vagy-drog-szoljanak-a-tenyek/

KENDERTÉR FACEBOOK

Vannak országok, ahol a kannabisz már nem probléma, de nálunk sajnos az. Ha tetszett a cikk, támogass minket adománnyal vagy vásárlásoddal, hogy cserébe mi még nagyobb bevetéssel végezhessük munkánkat!
Tudtad? Ha nálunk vásárolsz azzal más nonprofit szervezeteket is támogatsz. Erről itt olvashatsz.
MI ÉRTED VAGYUNK ITT!
Vásárolok