Ukrajna legalizálta az orvosi kannabisz bizonyos típusait
körülbelül 2 perces olvasmány
Vannak országok, ahol a kannabisz már nem probléma, de nálunk sajnos az. Támogass minket, ha szeretnéd, hogy a hazai kannabisz helyzet minél hamarabb megváltozzon.

Ukrajna április 7-én részben legalizálta a kannabiszból készült termékek gyógyászati ​​célú felhasználását.

A Minisztertanács törvényessé tette a Dronabinol és a Nabilon nevű termékeket, amelyek szintetikus kannabisz vegyületek, és a Nabiximols használatát, ami egy kannabisz-kivonat.

Ezeknek az anyagoknak a használata „csak orvos által felírt gyógyszerként, vagy ezek előállítására és gyártására szánt anyagok formájában engedélyezettek” – áll a rendeletben.

A kannabidiol izolátumot, amely nem tartalmaz tetrahidrokannabinolt (THC) – a kannabisz fő pszichoaktív összetevőjét – viszont továbbra sem tették törvényessé.

A Dronabinol-t és Nabilon-t, amik utánozzák a THC hatásait, szintetikusan állítják elő.

A Dronabinolt az étvágycsökkenés kezelésére, amely súlycsökkenést okoz az AIDS-es betegeknél, valamint a kemoterápia során fellépő hányás és émelygés kezelésére használják. Ez a gyógyszer többek között az Egyesült Államokban, Ausztráliában és Németországban is legális.

A Nabilone-t elsősorban kemoterápia okozta hányinger kezelésére használják, ami legális Kanadában, az Egyesült Államokban, az Egyesült Királyságban és további országokban.

David Beckham szintetikus CBD cégbe fektet, ami atlétikai regeneráló termékeket gyárt

A Nabiximols gyógyszert általában szájpermetként értékesítik, és a sclerosis multiplex olyan tüneteinek kezelésére használják, mint például neuropátiás fájdalom, túlműködő hólyag és spasztikusság, ami egy olyan állapot, amikor az izmok megfeszülnek, ezzel befolyásolva a beszédkészséget és a mozgást. Ez a gyógyszer 16 országban legális, köztük Kanadában és Európa egyes részein.

Az Elnöki Hivatal tavaly őszi közleménye alapján, Ukrajnában körülbelül 2 millió rákos betegnek van szüksége orvosi kannabiszra.

Számos orvosszakértő szerint a kannabisz hatékonyabb fájdalomcsillapító az olyan gyógyszereknél, mint például az opioidok, amelyek gyakran toxikusak, addiktívak, veszélyes mellékhatásokkal járnak, és túladagoláshoz vezethetnek.

Több önkéntes és civil szervezet, amik Ukrajnában segítik a rákos betegeket, már régóta szorgalmazza a kannabisz orvosi felhasználásának legalizálását, mint biztonságosabb fájdalomcsillapító alternatíva.

A kannabisz orvosi felhasználásának legalizálása volt az egyik kérdés, amire rákérdezett Volodimir Zelensky elnök az általa indított októberi országos közvélemény-kutatáson. A válaszadók több mint hatvan százaléka támogatta a legalizálást.

KENDERTÉR FACEBOOK

Vannak országok, ahol a kannabisz már nem probléma, de nálunk sajnos az. Ha tetszett a cikk, támogass minket adománnyal vagy vásárlásoddal, hogy cserébe mi még nagyobb bevetéssel végezhessük munkánkat!
Tudtad? Ha nálunk vásárolsz azzal más nonprofit szervezeteket is támogatsz. Erről itt olvashatsz.
MI ÉRTED VAGYUNK ITT!
Vásárolok